Dzisiejsze życie to nieustanny bieg. Czasami wydaje się, że życie biegnie szybciej niż my sami i nie nadążamy w tym maratonie. Nie mamy czasu dla znajomych, przyjaciół, a nawet czasami dla rodziny. Ciężko na się ogarnąć w tym chaosie, nie mówiąc już o tym, że nie mamy czasu na zjedzenie porządnego posiłku. Ludzie chodzą do fast foodów, bo tam można zjeść szybko i w miarę tanio, ale jak popatrzymy na Stany Zjednoczone albo Wielką Brytanię, to czy nie lepiej uczyć się na ich błędach i zaprzestać takiego odżywiania. Jest to niezdrowe i tuczy. Nie najemy się tym, tylko zapchamy na jakiś czas. Jest to jedzenie niezdrowe, mało pożywne i nie warte utraty naszego zdrowia. W restauracja bywa drogo, nie mamy czasu na to, aby ładnie się ubrać, przygotować do wyjścia, stać w korkach w mieście i jeszcze spędzić czas na czekaniu na posiłek. Skoro już tyle pracujemy i nie mamy na nic czasu to chyba możemy dopłacić kilka groszy za to że ktoś nam dowiezie jedzenie do domu. Tyle samo pieniędzy wydalibyśmy na dojazd. Bardzo dobre i tanie jedzenie, na każdą kieszeń, ma katering Bielsko. Dostarczenie go na miejsce od zamówienia przez telefon to jedynie niecała godzina. Teren, na który dowożone są dania to Bielsko-Biała i okolice. Restauracja Bielsko dowozi jedzenie do godziny wieczornej, jeżeli chodzi o domy prywatne. Organizując różnego rodzaju imprezy, jak na przykład urodziny, imieniny, przyjęcia, na którym coś chcemy uczcić i jest ono na kilkadziesiąt gości warto pomyśleć o cateringu. Sami nie jesteśmy w stanie przyrządzić dań dla pięćdziesięciu gości, natomiast kucharze z restauracji potrafią sobie z tym poradzić. Firma oferuje menu dla nawet najbardziej wymagających klientów. Do wyboru są potrawy z drobiu, wieprzowiny, wołowiny, cielęciny, jagnięciny, a także ryb. Na przystawki podawane są koktajl z raków, borowiki w śmietanie i łosoś w sosie serowym. Jednak każdy polak preferuje tradycyjną kuchnie polską, dlatego w w menu cateringu Bielskiego zawsze można znaleźć rosół z kury do wyboru z ryżem, cienkim makaronem nitki z wkładką, czyli marchewką i łabędziem z ciasta dla dekoracji. Dla mniej wymagających znajdzie się pomidorówka, ogórkowa, żurek z jajkiem i kiełbasa a także gulaszowa. Na drugie danie podaje się jak w każdej tradycyjnej kuchni, kotleta panierowanego lub w cieście z ziemniaczkami bywa też, że ze smażonymi, a do tego buraczki, surówka lub mizeria. Taki katering jest też popularny na komuniach czy chrztach, gdy rodzice nie mają czasu na takie duże przygotowania. Matka musi zajmować się dzieckiem, a ojciec nie umie gotować. W takich przypadkach zamawianie jedzenia jest najprostszym i najwygodniejszym rozwiązaniem. Ślub w tych czasach można robić wszędzie, nie koniecznie przyjęcie musi odbyć się w sali, w której już jest restauracja i kucharze. Wielu kobietom marzy się ślub na świeżym powietrzu, na przykład na klifie albo jakiejś skale z widokiem na dolinę. Wtedy możne tam odbyć się cała ceremonia oraz przyjęcie w dużym białym namiocie. Catering Bielsko w tym wypadku będzie bardzo pomocny, a w ręcz konieczny. Na życzenie klienta zawsze istnieje możliwość zorganizowania obsługi, kelnerów i kucharzy na miejscu, którzy na przykład w bardzo efektowny sposób będą grillować świnię i później kroić ją na miejscu. To jest rzecz jasna dodatkowo płatna usługa. Jak wyżej już zostało wspomniane komunie, chrzciny i śluby korzystają z tego rodzaju usług, ale nie tylko. Wszelakie imprezy firmowe organizowane dla większej ilości pracowników i ich rodzin. Wiadomo, że na takiej imprezie nie wystarczy piwo i inne alkohole, konieczne jest też, aby dobrze zjeść. Dużo firm życzy sobie, aby było tam wielkie grillowanie lub pieczenie kiełbasek przy dużym ognisku. W takim wypadku mięso jest tylko przyprawiane, a kucharze na miejscu zajmują się grillowanie, opiekaniem i smażeniem steków, kiełbasek, szaszłyków i innych potraw. Firma kateringowa Bielsko przeważnie obsługuje wykwintne przyjęcia, na których podawane są wyszukane dania i zakąski. Z owoców wykonane są nietypowe kształty zwierząt, kwiatów i stanowią one pewnego rodzaju ozdobę na stole. Na większości przyjęć góruje stój szwedzki, czyli taki, na którym jest pełno przepysznych zakąsek i można brać z niego ile się chce. Obok są ustawione talerze i sztućce tak, aby nikt nie jadł palcami. Kelner chodzi pomiędzy gośćmi częstując ich winem lub szampanem. Przy tańszych imprezach, podaje się wino musujące zamiast szampana. Istnieją różne rodzaje menu takie jak bankietowe, koktajlowe, wielkanocne, wigilijne, piknikowe, a także dla dzieci. Na menu bankietowym najlepiej wyglądają jak przekąska mozzarella włoska z pomidorami i bazylią obok tego sałatka grecka, grillowana pierś z kurczaka z suszonymi pomidorami. Coś czym się bardziej można najeść, to pierogi i naleśniki na słodko lub pikantnie oraz tymbaliki z kurczaka warzyw lub ryb. A to wszystko dekorowane jest owocami i ciastkami, z których wycinane są przeróżne kształty, tylko po to, aby stół ładnie i estetycznie wyglądał. Menu koktajlowe to typowo wykwintne dania tak jak na przykład roladki z łososia i szparagów i szynki i melona. Tartinki to małe kanapeczki zrobione z jednowarstwowego pieczywa, są one wielosmakowe i idealnie pasują do imprez tego typu. Bardzo ładnie na stole wyglądają ptysie koktajlowe z krewetkami i tuńczykiem. Koreczki podobnie jak tartinki są rozchwytywane przez gości, robione na krakersach z serem pleśniowym i śliwką, z cukinią i fetą albo krewetkowe. Do tego jak dołożymy małe pomidorki cherry z mozzarellą stół szwedzki nabiera blasku. Dbałość o szczegóły podpowiada nam, aby do tego wszystkiego dodać ciasteczka koktajlowe, owoce i słodkie babeczki. Menu wielkanocne to wyjątkowe dania, które sprawią, że klienci będą czuli się jak by jedli u babci. Posiłek zaczyna się od żurku z białą kiełbasą i jajkiem, później przychodzi czas na kaczkę z jabłkami, na stole szwedzkim przygotowana zostaje deska z mięsami pieczonymi. Do wybory są też rożnego rodzaju pasztety i szynka wieprzowa gotowana lub pieczona z sosem chrzanowym. Co to by było za menu wielkanocne w którym brakuje jajek. Oczywiście jajka podawane są na różne sposoby na przykład w majonezie albo faszerowane lub też z kawiorem. Stół zdobić też będzie sałatka jajeczna, ćwikła i klopsy z jajkiem. Ciastem będzie mazurek jak u większości Polaków w to Święto oraz babeczka wielkanocna. Ozdoby na stole będą w kolorze zielonym i żółtym, a obrus będzie biały. Do tego na stole powitają nas kurczątka, zajączki i baranki. Katering Bielsko zapewni również dania na taką okazję jak Wigilia firmowa. Wtedy powinno być dwanaście dań, z na stole szwedzkim będzie nawet więcej. Podstawą na Wigilii jest ryba, jak nakazuje tradycja polska jest to karp. Dla wybrednych są trzy rodzaje tej rybki, czyli karp smażony, w galarecie, a także po żydowsku. Ci, którzy nie lubią ryb z ościami proponowany jest śledź w oleju, w śmietanie albo po kaszubsku. Z zup zawsze dostępny jest barszcz czerwony i grzybowa, do tego uszka lub pierogi. Na przekąskę zawsze jest sałatka śledziowa i jarzynowa, grzyby w cieście, a do tego wszystkiego dla lubiących kapustę podawana jest kapustka z grochem albo z grzybami. Ciasta standardowe to sernik, makowiec i racuchy z makiem. Picia też nie może zabraknąć, dlatego jest kompot z suszonych śliwek. Pikniki są chętnie urządzane w szkołach i przez firmy, jest to modna forma wypoczynku. Dla większej ilości osób jest przygotowywane przez naszą firmę specjalne menu na to tą okazję. W skład menu wchodzą kiełbaski, kaszanka i karkówka, to oczywiście na miejscu musi być grillowane. Do tego można tez dodać skrzydełka drobiowe w sosie miodowym z przyprawami. Szaszłyki składają się z plasterków mięsa drobiowego, papryki, boczku, cebuli i pieczarek. Wcześniej są one mieszane z oliwą papryką, solą i ziołami prowansalskimi. Do żaru wrzuca się umyte ziemniaki, po czym podaje się je z masłem i solą w mundurkach. Osobno można grillować warzywa i pieczywo. Z sosów do wyboru jest czosnkowy, ketchup, chrzanowy, musztardowy i tzatzyki. Dla prawdziwych piknikowych mężczyzn i żołnierzy jest inny wariant menu, w których znajdziecie Państwo grochóweczkę, polędwiczki wieprzowe, kiełbaskę i kaszkę wiejską. Są robione w bardzo nietypowy sposób, czyli w miodzie, pyszny ser pleśniowy camembert jest grillowany, a sałata nazywa się bardzo nietypowo, bo caprese. Podobnie jak w poprzednim menu są ziemniaczki rzucane w ognisko z masełkiem lub twarożkiem z przyprawami i czosnkiem. Świeży wiejski chlebek jest podawany ze smalcem. Ogórki są małosolne i kiszone, to należy do prawdziwych rarytasów kuchni polskiej, zawsze są rozchwytywane na imprezach. Na życzenie klienta może być jeszcze podawany pieczony indyk albo prosiak. Na przyjęcia dla dzieci, jakieś urodzin-ki czy dzień dziecka nie polecamy iść do McDonalda czy innego fast foodu, lepiej zrobić coś z w domu, a katering Bielsko dowiezie na miejsce wszystko, czego klient będzie potrzebował. Jest kilka dań, jakie są polecane dla dzieci. Z dań głównych to a pewno pierś z kurczaka w chrupkach lub sezamie, naleśniki z owocami lub hot-dogi. Jako przystawkę do tego proponowana jest surówka z marchewki i jabłka oraz ryż. Bardzo dobrą zagrychą są kolorowe kanapeczki rozchwytywane przez każdego dzieciaka. Jak to na każdej imprezie dla dzieci nie może zabraknąć deserów, są to przede wszystkich lody podawane w kolorowych półmiskach zrobione w różnych interesujących kształtach. Zawsze jest jakaś alternatywa, restauracja Bielsko na życzenie klientów może przygotować galaretki, babeczki, zdrowe desery z jogurtu naturalnego, mniej zdrowe chipsy i chrupki, cukierki, paluszki i lizaki. Za przystrojenie pomieszczenia odpowiedzialny jest dekorator, którego można wynająć. Dzieciom podoba się jak mają, co robić, czyli najlepiej jest zorganizować plac zabaw lub śmiesznego klauna, który zrobi zabawne i ciekawe przedstawienie. Karczma Bielsko jest położna niedaleko centrum miasta. Dowóz dań nie ogranicza się tylko do Bielska, jest też rozwożone po okolicach. Dowiezione jest na czas i zawsze ciepłe, dlatego że przechowywane jest w specjalnych pojemnikach termoizolacyjnych.