Karczma w Straconce to nie tylko restauracja, w której można zjeść smaczne dania, to również miejsce, które oferuje możliwość zorganizowania wszelkiego rodzaju przyjęć, w tym również imprez firmowych. Obiekt ma bardzo dobre położenie, znajduje się blisko centrum miasta, a jednocześnie ma bardzo dobre warunki na zorganizowanie imprezy firmowej Bielsko na zewnątrz. Dużo miejsca, stolików, ławeczek i obszar, w którym można zrobić ognisko lub grill. Obok karczmy znajduje się mały staw, w który jako atrakcję można zorganizować łowienie ryb, a nawet zrobić z tego zawody, gdzie będą do wygrania nagrody. Obiekt znajduje się blisko gór, więc inna opcja spędzenia wolnego czasu spacer z przewodnikiem po górach, a popołudniu wszyscy wracają na smaczny posiłek. W karczmie znajdują się specjalne sale bankietowe na dwadzieścia pięć, pięćdziesiąt i sto osób. Na kolację, każdy wybiera sobie danie z karty lub na życzenie właściciela firmy są wybierane konkretne dania, dzięki czemu będę one z rabatem. Dodatkowo wokół nie ma zbyt wiele domów, dlatego spokojnie można się bawić do późnych godzin. Można rozłożyć koło restauracji Bielsko jakieś zabawy dla dzieci, tak jak przykład zjeżdżalnie, trampolinę, basen lub mini karuzelę. Obok obiektu znajduje się boisko, na którym istnieje możliwość grania w piłkę nożną lub siatkówkę. Jest kilka powodów, dla których przedsiębiorstwa chętnie robią tego typu przyjęcia. Przede wszystkim sprzyja to dobremu samopoczuciu pracowników. Czują się oni docenieni i wiedzą, że firma dba o nich nie tylko poprzez dobrą pensję. Warto podkreślić, że firma to inaczej mówiąc przedsiębiorstwo. W średniowieczu zamiast tego były mano-faktury, w których nie było dobrych warunków pracy, tak jak teraz. W tamtych czasach ludzie radzili sobie młotkiem i siekierą, aktualnie mamy w pełni zrobotyzowane stanowiska pracy. To wszystko dzięki postępowi technologii. Wtedy pracowników było kilku teraz jest kilkadziesiąt. Jeżeli przedsiębiorstwo się rozwija to tylko dzięki dobremu zarządzaniu oraz rzetelnej pracy pracowników. Duże korporacje, koncerny i holdingi liczą nawet kilkaset w jednym kraju, te przedsiębiorstwa są rozpowszechnione na cały świat. Aby polepszyć stosunki między pracownikami oraz, aby lepiej się poznali, dzięki czemu będzie się im łatwiej współpracowało robi się duże imprezy firmowe Bielsko. Zakładanie firmy to nie tylko włożenie określone kapitału, o rozwój w dobrym kierunku trzeba zadbać. Wymaga to czasu i ponosi się przy tym spore koszta. Przedsiębiorca dba o dobro pracownika i klienta, wykonuje produkty i/lub usługi. Można powiedzieć, że zaspokaja potrzeby społeczeństwa, które są motywowane uzyskaniem korzyści materialnych. Istnieje pewna zasada, którą dobry przedsiębiorca powinien przestrzegać, mianowicie, jeżeli chce uzyskiwać wysokie przychody, nie może być skąpy, a także powinien tak samo ciężko pracować jak jego pracownicy. Aby pracownik czuł się doceniony i był pewien, że w tej firmie będą go szanować, nie ma innego wyjścia niż pokazanie mu tego. Można dawać premie, tytuły, wyróżnienia i awanse, ale też można zrobić imprezę firmową, na której będzie dobrze się bawił i odpocznie. Jeżeli firma dobrze się rozwija i ma coraz to większe przychody, a dzieje się tak dzięki uczciwym i dobrze wykwalifikowanym pracownikom to również należy im się przyjęcie, przez które można podziękować za efektywną współpracę. Wszelakie zmiany zachodzące w firmie, jak na przykład tygodniowy work out lub wszelkie inne zmiany zachodzące w firmie, może zostać „udekorowany” smaczną kolacją w restauracji Bielsko lub do zwykłej pizzerii. Gdy jest ładna pogoda warto zrobić imprezę lub przyjęcie w plenerze, na łące albo przy rzeczce. Gdzieś gdzie dzieci i pracownicy dobrze będą mogli spędzić czas i dobrze zjeść. Planując imprezy firmowe Bielsko nigdy nie jesteśmy pewni pogody, dlatego, że robimy to z dużym wyprzedzeniem. Na wszelki wypadek dobrze jest zaplanować przyjęcie w pomieszczeniu, wtedy czy będzie padać czy będzie świecić słońce jesteśmy pewni, że się ono odbędzie. Czasami klienci wybierają namioty, ale podczas dużych ulew i zimna one się nie sprawdzają. Takie przyjęcie to nie tylko zjedzenie dobrych dań, napicie się piwa i tańczenie do białego rana, to również możliwość wywarcia dobrego wrażenia na naszym szefie. Najmodniejsze stały się imprezy typu paintball, quady, jeepy, zjazdy linowe i skoki na bungee oraz wiele, wiele innych. Takie imprezy integrują, sprawiają, że każda osobę bez względu na to, jaką role pełni w firmie patrzy na drugiego jak na przyjaciel, któremu trzeba pomóc. Osoby te tworzą zespół, wzajemna pomoc sprawia, iż grupa wygrywa i w taki sposób należy pracować w firmie. Pracownicy powinni sobie pomagać, a razem są w stanie osiągnąć sukces. Taki sukces, osiągnięty ciężką pracy każdej osoby tworzącej zespół, powinno się docenić. Robi się to organizując bale, przyjęcia, gale i imprezy firmowe Bielsko. Jeżeli ma się to odbyć dla ilości osób powyżej sto pięćdziesiąt to warto zastanowić się nad piknikiem. Tworzone jest wtedy specjalne menu, dania wybiera szefostwo lub pozostawia wybór organizatorom. Na pikniku, każda rodzina ma swój kocyk, jest wspólne ognisko i grill, które obsługują pracownicy przedsiębiorstwa. Jest tak, dlatego, aby mieli okazję na siebie spojrzeć jak na kolegów, przyjaciół tak, aby mieli poczucie równości, bez względu na to jakim szczeblu kariery się znajdują. Jak już wcześniej wspomniano przedsiębiorstwo mają tworzyć ludzie zgrani, których wspólnym celem jest sukces. Ten należy później świętować, w wyjątkowym miejscu, w którym pracownik poczuje się doceniony. Przysmaki i naprawdę wyśmienite dania w doborowym towarzystwie to coś, czego potrzebują. Na początek można podać lampkę szampana lub wina. Szampan można zostawić na okazję wzniesienia toastu. Każda osoba ma swoje miejsce przy stoliku, zawsze są porozkładane karteczki z imionami, każdy wie gdzie usiąść. Po toaście, obsługa lokalu zbiera zamówienia na dania od każdego z gości. Do wyboru są dania z wołowiny, czyli schab, roladki, do tego kluski śląskie i surówka z marchewki lub buraczki. Ryby cieszą się dużym powodzeniem, szczególnie łosoś położony na szpinaku ze smażonymi ziemniaczkami. Z ryb jeszcze w menu znajdzie się pstrąg kropiony cytryną z sałatą. Z zup są do wyboru tylko te tradycyjne, czyli żurek z jajkiem i kiełbasą, barszcz czerwony krokietem, grzybowa z uszkami oraz nasz popularny rosół z wkładką. Desery są najlepszą częścią posiłku, szczególnie dla dzieci. Pieczone są domowe ciasta, lub zamawiane w cukierni, najsmaczniejszy jest jabłecznik na ciepło z lodami. Same lody też są podawane, w menu każdego dnia znajdą klienci lody waniliowe polewane gorącymi malinami. Na imprezie firmowej Bielsko znajdą Państwo meny dodatkowe robione specjalnie pod wymogi smakowe pracowników i wspólników przedsiębiorstwa. Przekąski i dodatki podawane są na stole szwedzkim tak, aby nikt u nas nie głodował. Na stole tym mogą znaleźć się różne rzeczy, w zależności na jak styl ma być robione przyjęcie. Jeżeli na styl góralski to odpowiednia będzie do tego deska z wędliną i serami, obok tego miska ze smalcem i wiejski świeżo wypiekany chleb, ogórek kiszony i małosolny, musztarda i można też dołożyć oscypki i mało. To wszystko ładnie udekorować owocami albo warzywami. Kolejnym stylem, jaki będzie panował na przyjęciu są akcenty zapożyczone z przepięknego regionu, jakim jest Prowansja. Znajduje się ona na południowo-wschodnim regionie Francji nad Morzem Śródziemnym. Głównymi kolorami, jakie tam dominują to fiolet, ze względu na pola lawendy oraz biel. Dlatego, że przystrojenie sali polega głównie na umieszczeniu w niej białych i fioletowych akcentów. Do wazonów wkłada się lawendę i polne kwiaty. Wysuszona lawenda dominuje też na ścianach. Na stole szwedzkim można zastać przekąski takie jak pasta tapenade, który składa się z ryb anchois, kaparów, oliwek, cytryny oraz grzankami czosnkowymi. Do tego doskonale przysmażony ser pleśniowy camembert z tostem i żurawiną. Na dużym talerzu umieszcza się przekąski w postaci, wytrawnych ciasteczek francuskich, serów, oliwek i owoców. Trunkiem do tego jest oczywiście wino, które najlepiej pasuje do serów pleśniowych. Sałatki do wyboru to grecka z oliwkami i serem feta, sałatka z kurczakiem, fasolą szparagową i sosem curry oraz sałatka nicejska pomidorem, cebulą, ziemniakami, tuńczykiem, oliwkami i sosem winegret. Główne dania podawane w tym klimacie to naleśniki na słodko lub zapiekane z serem oraz sosem ziołowo-czosnkowym, można też zamówić naleśniki ze szpinakiem lub z mięsem drobiowym. Oprócz tego jest też pierś z kurczaka na grzance, szpinak zapiekany, czyli liście szpinaku z suszonymi pomidorami i warzywami. Risotto po prowansalsku to ryż, bakłażan, cukinia, cebula, papryka, fasolka szparagowa i brokuł a to wszystko jest zapieczone z serem. Jest to danie drogie, ale warte swojej ceny. Pierś z kurczaka z ananasem podawana jest z ziemniaczkami młodymi, fasolką szparagową i marchewką. Jaka by to była impreza firmowa Bielsko robiona na styl prowansalski bez ratatouille, są to duszone warzywa, takie jak papryka, bakłażan, cukinia, pomidor i cebula na ryżu. Jednym słowem, jest to przyjęcie, na której dominują warzywa, ser i wino. Styl wiejski tej o wiele bardziej zbliżony to naszych terenów. Przede wszystkim dużo słońca, kolorów takich jak zieleń i żółty, mnóstwo polnych kwiatów na stołach i innych dekoracji. Tam każdy czuje się jak by to było jego miejsce i zawsze będzie chciał wrócić. Potrawy podawane na stole to nasze beskidzkie przysmaki. Rosół z makaronem nitki, schabowy z ziemniaczkami i buraczki. Zupa może też być grzybowa robiona z naszych maślaków i podgrzybków, rosnących na zboczach Beskidów. Beskidy kojarzą się z zielenią i słońcem i taki klimat jest zachowany w karczmie bielskiej, chodź bardziej zbliżona jest do klimatu góralskiego, do którego też nie jest nam daleko. Serdecznie zapraszamy wszystkie przedsiębiorstwa, które chcą zorganizować fantastyczną imprezę firmową Bielsko, którą pracownicy będą wspominać przez długie lata i dzięki której będą wracać w nasze skromne progi z rodzinami na pyszne dania i desery.